Echte online aandacht bereik je alléén met video

Iedereen wil aandacht

maar hoe krijg je deze nu ook ECHT nog?

In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten om ECHT de aandacht te trekken van je bezoekers. Ik vertel je de feiten over YouTube, Instagram en Facebook als het gaat om de video gebruikers cijfers.

Er zijn 3 types om te leren volgens de Neuro wetenschap.

 

Er zijn 4 Neurotransmitters die zorgen voor het gevoel van ‘GEWELDIG’:

 1. Dopamine (is VERSLAVEND)

 2. Secratomine (zorgt voor het ‘HAPPY’ gevoel)

 3. Oxytocin (zorgt voor een BINDINGSGEVOEL bv. als je een puppy ziet)

 4. Endospine (geeft het soort high achtig gevoel na het sporten, het WOW gevoel)

Door alle 3 de lerende methoden in te zetten bereik je de hoogst mogelijke aandacht en dat is wat je wilt met het inzetten van video als marketingtool.  

 

De truc is de 3 types tegelijk toe te passen. Hiermee maak je de grootste kans op het activeren van de 4 neurotransmitters van je bezoekers en zorg je voor het ‘GEWELDIG’  gevoel bij hen. Zij zullen dan eerder de actie nemen die jij wenst.

Nog niet overtuigd van video inzetten als marketingtool?

Kijk nog maar even naar wat feiten.

 • YouTube is op dit moment de nr. 2 Zoekmachine van de wereld. En is het grootste video deel platform dat nu bestaat.

 • Youtube gebruikers die op de Homepage van YouTube starten om de nieuwste video’s te zien zijn met 300% gegroeid.

 • Voor de doelgroep 18-34 jaar en 18 -49 jaar overtreft YouTube zelfs alle tv kanalen in de V.S. Deze doelgroep kijkt meer films en video’s via YouTube dan dat zij nog ouderwets televisie kijken.

 • Een gemiddelde YouTube kijker kijkt dan ook per sessie op zijn of haar mobiele telefoon, 40 minuten video. Dus even opnieuw….elke keer als je naar YouTube gaat via je mobieltje om een video te bekijken blijf je er gewoon gemiddeld 40 minuten ’hangen’.

opvallen

Dat is YouTube maar hoe zit het eigenlijk met Instagram? Iedereen roept dat het zo booming is maar is dit wel zo?

Weer even wat feiten op een rij:

 • 59% van ’s werelds top merken zijn actief op Instagram en presenteren daar video’s. Wanneer zij adverteren wordt er 25% van de advertenties besteed aan video advertentie. Dus 25% van hun marketing budget gaat naar digitale video’s… dat zegt al veel niet waar?

 • Instagram heeft wereldwijd 800 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

 • In Nederland zijn er 4.1 miljoen mensen die op Instagram volgen. 2.1 miljoen mensen daarvan volgen actief in Nederland.

 • Wanneer je Hashtags bij je berichten plaats op instagram, je weet wel dat zijn die woorden met # hekjes ervoor, dan hebben deze berichten 12,6% meer betrokkenen dan de berichten zonder

 • Per bericht kun je maximaal 30 #Hashtags vermelden. Onderzoek wijst uit dat het gebruik van 11 # Hashtags het optimale aantal is om te gebruiken bij je bericht. 7 van de 10 #hashtags die worden gebruikt op Instagram zijn merk gerelateerd.

opvallen

Ok, YouTube hebben we gehad, Instragram is duidelijk nu nog Facebook.

Hoe zit het met de Facebook Life en andere Facebook video feiten?

De Facebook Life video kijker kijkt het liefst naar kortstondige, originele en beknopte video’s.  Hiermee bedoelen we dat de video relevant en hedendaags moet zijn. Klanten waarderen bedrijven die hun eigen originele content gebruiken enorm. Vooral beknopte video’s zoals 6 seconde bumperadvertentie worden het meest effectief bekeken.

Bekijk deze video en leer meer over de relevantie van video op Facebook.

 

 • Uit onderzoek blijkt dat 64% van de ondervraagden, aangeeft dat zij meer video’s bekijken dan voorgaand jaar.

 • De aandacht voor het kijken naar een video wordt korter, 67% geeft de voorkeur aan video’s onder de 10 minuten.

 • Mobile telefoons zijn de oplossing. De ondervraagden vinden het 1,63 keer makkelijker om video via een mobiel toestel te bekijken dan op een p.c.

 • Binge kijken is een 2e natuur geworden binnen de groep Millennials. 54% geeft aan veel films achter elkaar te kijken en 54% geeft aan dat zij dit niet eens in de gaten hebben.

 • Mensen die op Facebook video’s bekijken, blijven 5 keer langer op Facebook dan mensen die alleen teksten bekijken.

 • Bewegende beelden verhogen het kijkplezier met 1,4 keer.

Weet je niet wat Binge kijken is, hier een video die dit precies uitlegt.

 

Bron: YouTube, Instagram en Facebook
Ik hoop je met deze Blog te hebben geïnspireerd om ook aan de gang te gaan met video en dit te op te nemen  in je marketing.

 

Ik raad je aan eerst te beginnen met een gepersonaliseerde presentatie video op je homepage. Hiermee trek je zeker de aandacht van je bezoeker, het staat professioneel en is ook nog eens goed voor de vindbaarheid van je website.

 

Je kunt kiezen voor een reguliere bedrijfsfilm maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van geanimeerde video.
 
Zoals ik in eerste instantie al vertelde is je brein het meest getriggert bij het inzetten van geanimeerde video met geluid.
 
Weet je niet hoe je mooie doeltreffende video’s maakt of ben je hier niet sterk in, ik geef je graag advies.
 
Kun of wil je dit zelf niet, geef het dan uit handen en blijf lekker doen waar jij goed in bent.