Video Marketing Strategie 2019

Video marketing zorgt voor succes en bereikt een nieuw record

omdat steeds meer bedrijven (van klein tot groot) zich bewust werden van de kracht van video.
Desondanks denken veel bedrijven nog steeds dat ze ‘niet in staat zijn’ om succesvol te zijn met video. Ben je wat camera schuw en voel je er niet zo veel voor om zelf te gaan vloggen of webinars te geven, denk dan eens aan geanimeerde video.

Er zijn tal van mogelijkheden die je in je online strategie kunt verwerken. Video waait vanuit Amerika nu ook over naar Nederland. Lees hieronder hoe het daar al haar vruchten afwerpt en wordt koploper in Nederland. Hieronder een aantal statistieken waarom wachten met video strategisch niet slim is.

HET VIDEO MARKETING LANDSCHAP

1. In 30 dagen tijd wordt er meer video-inhoud geupload dan er op de belangrijkste televisienetweken in de VS is gemaakt in 30 jaar.

Er is zoveel inhoud geproduceerd en gepubliceerd dat gebruikers wennen aan de interactie met een breder scala aan merken met video (anders dan alleen YouTube-sterren)

2. It & Netwerken wereldleider Cisco heeft voorspeld dat meer dan 80% van alle getraceerde internet acties, tegen 2021 video zal zijn.  

Gebruikers gebruiken meer video dus zal dit terug te zien zijn op elke site die de bezoekers bekijkt, ook dat van jou. Video helpt mensen langer op sites te blijven en biedt meer betrokkenheid. Ik raad dan ook zeker het gebruik van video in welke vorm dan ook aan.  

3. Terwijl grotere bedrijven gemiddeld meer video’s produceren, is er geen direct verband tussen de bedrijfsgrootte en het aantal gepubliceerde video’s. Bedrijven met een omzet van minder dan € 10 miljoen omzet houden hun video productie in eigen beheer. Grotere organisaties produceren inmiddels steeds consequenter als het gaat om videoproductie – wat een merkbare verandering is ten opzichte van de gegevens van vorig jaar.

Waarom dit relevant is voor jou? Je kunt zelfs met een klein budget video’s (laten)maken. Kleine bedrijven halen grote bedrijven in als het gaat om videoproductie. Bureaucratie is hier vaak geen blokkade. Kleine bedrijven kunnen veel content maken terwijl grotere bedrijven hun videostrategie heroverwegen. Ze hebben meer bronnen nodig om video-inhoud van hoge kwaliteit te blijven maken.

4. Het is niet verrassend dat kleine bedrijven de minste externe bronnen gebruiken voor video-marketing.

Slechts 24% meldt dat ze uitsluitend op agentschappen, contractmedewerkers of freelancers vertrouwden.

Overzicht van het aantal bronnen dat gebruikt is voor Zakelijke Video Producties.

 

25 Video Statistieken waarmee je 2019 strategisch verovert

Waarom is dit relevant voor jou? Ik herhaal het nog maar eens, je hebt geen enorm groot budget nodig om relevante video content te maken of te laten maken. Wees creatief.

5. Bedrijven in de hightech en professionele service-industrie publiceren de meest nieuwe video’s op maandelijkse basis.

Let op als je werkzaam bent in hightech- of professionele services industrie. Je concurrenten maken ook videocontent, om te winnen raad ik je aan nog betere en nuttigere inhoud te maken. Zelfs wanneer je je niet met deze industrieën bezig houd, maak van de gelegenheid gebruik om op te vallen.

6. Bedrijven in hightech en professionele services hebben de neiging hun inhoud korter te houden, met een hoog percentage video’s van minder dan 120 seconden.

Deze tendens naar kortere inhoud lijkt over de hele linie consistent te zijn, hoewel professionele services, media-entertainment en publicatie en retail ook regelmatig langere inhoud met een lengte van meer dan 20 minuten publiceren.

Video’s hoeven niet lang te zijn om succesvol te zijn – ze moeten gewoon nuttig en waardevol zijn voor de gebruiker.

7. Bedrijven verhogen hun investeringen in zowel interne als externe video-inhoud om aan de groeiende vraag naar video te kunnen voldoen gedurende de hele levenscyclus van de klant.

Steeds meer bedrijven bewijzen dat het belangrijk is om iemand in dienst te nemen die ervaring heeft met video om zo je bedrijf in de juiste richting te lanceren.

8. Volgens Forbes geeft 90% van de klanten aan dat video hen  helpt bij het nemen van koopbeslissingen en 64% van de klanten geeft aan dat ze bij het zien van een video meer geneigd zijn tot het doen van een aankoop.

Waarom video in je online strategie opnemen? Het bewijs zijn de klanten! Videoconsumptie staat gekoppeld aan hogere verkopen. Denk goed na waar video het best kan worden gebruikt in jouw  verkoopproces en/ of aankoop traject.

9. Videomarketeers krijgen 66% meer gekwalificeerde leads per jaar. (Bron: Aberdeen)

Wie wil nu geen verhoogd gekwalificeerde leads? De toename in kwaliteit komt van het onderwijs dat ze kregen via video als medium. Klanten kunnen vertrouwen winnen en zichzelf opvoeden met video op manieren die niet alleen met tekst kunnen worden bereikt.

VIDEO MARKETING STRATEGIE STATISTIEKEN

10. Het aantal bedrijven dat video op bestemmingspagina’s gebruikte, steeg in Amerika van 49% vorig jaar naar 60% dit jaar.

Meer mensen gebruiken video op hun bestemmingspagina’s (het is aangetoond dat dit de conversies met 80% verhoogt). Dat betekent dat het ook de moeite waard is om dit op jouw potentiële klanten toe te passen!

11. Het aantal Amerikaanse bedrijven dat video in e-mail gebruikt, is gestegen van 36% naar 46%.

Met meer functionaliteit ingebouwd in tools die video via e-mail kunnen verzenden, kunnen meer bedrijven het integreren in hun marketing. Dit kan een manier zijn waarop u klikfrequenties en betrokkenheid bij e-mails wilt testen.

12. Videogebruik in verkoopgesprekken heeft ook een duidelijke stijging van 25% tot 37% gekend.

Video is niet alleen voor de marketingafdeling, het kan ook nuttig zijn bij het creëren van vertrouwen tussen prospects en je verkoopteam.

13. Productvideo’s, demo’s en uitleg video (explainer video) zijn de meest voorkomende video’s die worden geproduceerd; websites en sociale media zijn de meest gebruikelijke distributiekanalen.

Dit soort video’s staat meestal bovenaan op de lijst voor bedrijven die een product hebben of een dienst aanbieden.

14. Soorten video’s waarin bedrijven al hebben geïnvesteerd zijn: 59% demo’s en slechts 12% één-op-één video’s van 7% krijt / whiteboard.

Overzicht van het type video waarin bedrijven inmiddels al hebben geinvesteerd:

25 video statistieken

15. 86% van de bedrijven gebruikt video op hun website en 77% gebruikt video op sociale media.

Website en sociale media zijn zeer waarschijnlijk waar bezoekers / prospecten video-inhoud verwachten te zien, dus zorg ervoor dat ook jij er bent. Maar bedenk goed hoe je jezelf kunt onderscheiden.

VIDEO MARKETING LENGTE STATISTIEKEN

16. Het gemiddelde aantal kijkers aan het einde van een video is 46%, waarbij videolengte een grote rol speelt bij retentie.

Dit is belangrijk omdat kortere video’s een hogere voltooiings percentage hebben dan langere video’s. We zijn allemaal zo druk en korte stukjes informatie vinden we prettiger in plaats van extreem lange, gedetailleerde inhoud.

17. Video’s van minder dan 90 seconden zien een gemiddelde retentiegraad van 59%, in vergelijking met video’s van meer dan 30 minuten die slechts 14% van de kijkers behouden.

Wat is het doel voor video’s van meer dan 30 minuten. Ben je het oorspronkelijke punt van het maken van de video kwijtgeraakt? Of heeft de gebruiker geen interesse meer omdat je vanaf dat punt bent afgedwaald?

VIDEO MARKETING RAPPORTERENDE STATISTIEKEN

19. Het gebruik van videoanalyses wordt steeds vaker ingezet als meetmiddel met 36% van deze bedrijven die geavanceerde analyses gebruiken om hun prestaties te meten en slechts 13% van de bedrijven die nog geen gebruik maakt van videoanalyses in welke vorm dan ook.
Ik raad aan om alles wat je doet in marketing, meetbaar te maken. Dit geld ook voor het gebruik van video als marketing tool. Ontdek hierdoor wat het meest zinvol zal zijn voor jouw en je team. Door te meten bepaal je de beste oplossing voor de bepaalde situatie.

video marketing

18. Degenen die geavanceerde video-analyse gebruiken, hadden twee keer zoveel kans om te melden dat het rendement op hun video-investeringen verbetert.

 

Met geavanceerde videoanalyses kunt je zien hoe mensen reageren op je video-inhoud. Met deze informatie kun je de inhoud verbeteren of de informatie delen met uw verkoopteam om hun gesprekken te voeden. 

APPARAAT

20. 89% van de weergaven van bedrijfsgerelateerde video’s vindt plaats in desktopbrowsers, met slechts 11% op mobiele apparaten. Mobiele weergaven van B2B-inhoud daalden zelfs met 3% in vergelijking met de gegevens van vorig jaar.

Dit is waarschijnlijk de meest verrassende statistiek. Natuurlijk moet alle content mobiel altijd geoptimaliseerd zijn. Maar deze staat gecombineerd met het grote aantal demo- of productvideo’s kan iets te maken hebben met een groot percentage desktop weergaven. Als de video is gericht op een scherm of een afbeelding weergeeft om iets uit te leggen, heeft iemand een grotere kans om het op een groter scherm (hun bureaublad) te bekijken.

21. Chrome blijft de topbrowser bij het consumeren van video-inhoud, terwijl Internet Explorer zichzelf nog steeds op de tweede plaats houdt (hoewel het gebruik drastisch is gedaald ten opzichte van de 34% van vorig jaar).

Het is essentieel om te zorgen voor het platform waarop je video wordt gehost en de pagina waarop je video wordt afgespeeld. Zorg dat deze geoptimaliseerd is voor alle browsertypen, anders loop je het risico iemand een slechte ervaring te geven.

VIDEO PUBLICATIESTATISTIEKEN

22. Het midden van de week is het meest populair voor B2B-videoviews, met op dinsdag tussen 7.00u en 11.00u het hoogst aantal weergaven.

Dit lijkt merkwaardig vergelijkbaar met de 2013-achtige statistiek van E-mails die het best op dinsdag om 10 uur verstuurd worden. Gebruik het als advies en  analyseer zelf ook wat de beste tijden zijn voor jouw doelgroep.

23. De gemiddelde lengte van een video is 9 minuten. 75% van alle video’s die in het afgelopen jaar zijn gepubliceerd, zijn minder dan 2 minuten lang.

Het is belangrijk om inhoud te produceren die doelgericht en nuttig is. Maar let op, als je inhoud hebt die langer is, is het de moeite waard het succes te testen om te zien hoe je gebruikers ermee omgaan.

24. Er is een tekort aan video’s van 4-20 minuten blijkt uit een rapport. Bedrijven doen vaak 1 van de 2 dingen, of ze houden hun video’s ongelooflijk kort of dumpen grote hoeveelheden informatie in lange vorm inhoud (zoals webinars) online. Ze produceren weinig hiertussen in.

  • 70% van de consumenten zegt dat ze de video van een merk hebben gedeeld. (Wyzowl)

  • 72% van de bedrijven zegt dat video hun conversieratio heeft verbeterd. (Wyzowl)

  • 52% van de consumenten zegt dat het bekijken van productvideo’s hen meer vertrouwen geeft in online aankoopbeslissingen. (Invodo)

  • 65% van de leidinggevenden bezoekt de website van de marketeer en 39% belt een leverancier na het bekijken van een video. (Forbes)

Doe hier je voordeel mee zou ik zeggen.

25. 85% van de Facebook-video’s wordt zonder geluid bekeken.

Facebook kan een platform zijn om je video’s te publiceren maar zorg ervoor dat het visueel interessant genoeg is. Op deze manier blijven bezoekers kijken, ook zonder dat hun geluid aan staat. Zorg wel voor een pakkende, in het oog springende thumbnail en zorg dat je bijschriften gebruikt om ervoor te zorgen dat je bericht nog steeds wordt ontvangen.

(Bron: Insivia, Wyzowl, Invodo, Forbes, VidYard, Digiiday)
  • Laat deze Video cijfers en statistieken werken voor jouw onderneming, niet alleen in 2019 maar ook nu nog in 2018.
  • Wanneer je video-marketing toepast en het tijd is om je strategie te heroverwegen, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van alle gewoonten en trends van de gebruikers. Er alleen maar vanuit gaan dat iets vorig jaar werkte, betekent nog niet dat het nog steeds relevant is.
  • Wil je zelf een video voor jouw bedrijf maar heb je de middelen niet kijk dan eens naar de alternatieven. Ook voor een laag budget zijn mogelijkheden. Studio Chaos biedt gepersonaliseerde video’s aan al vanaf € 25,- Ex. BTW.